miércoles, 11 de julio de 2012

ELS 10 LLOCS MÉS CONTAMINATS DEL MÓN



1) El Llac Karachay, Rússia  Qualificat com el lloc més contaminat del planeta, aquest llac rep les deixalles d'una central nuclear de producció d'armes que aboca 120 milions de curies de radioactivitat. La radiació en aquest lloc és podria matar algú en només una hora d'estar exposat. No obstant això, el més preocupants és que la radiació es filtra gradualment al subsòl impregnant corrents subterranis que propaguen la toxicitat.







2) Linfen  Linfen és considerada la ciutat més contaminada del planeta. Situada al corredor industrial de processament de carbó, a la Xina, la contaminació que resulta de les emissions industrials i dels milions d'automòbils impregnen el paisatge amb un tint apocalíptic. Alguns diuen que passar un dia, a l'aire lliure, en aquesta ciutat equival a fumar 50 cigarrets. I és de fama que no pots penjar a assecar la roba en espais oberts ja que aquesta quedarà més bruta que abans d'haver ficat a la màquina de rentar.






3) L'Illa d'Escombraries  Situada a l'Oceà Pacífic, prop de Hawaii, aquest lloc conegut també com el "vòrtex de les escombraries", ocupa una extensió de 692,000 km / 2, superant així la grandària de països com França o Espanya. Aquesta illa emergeix com un massiu monument a la brutícia de l'ésser humà, i es deu a que milions de restes de plàstic i escombraries es concentren en una mateixa zona a causa d'un moviment circular de les corrents equatorials que gira en direcció de les agulles del rellotge .

 



iimatge:  greengalley.blogspot.com

4) El Riu Citrarum, Índia  Situat a l'Oest de Java, aquest riu és conegut com el més brut i contaminat del món. Més de cinc milions de persones viuen al voltant i penosament depenen de les seves aigües per sobreviure.





5) Dzerzhinsk, Rússia  El Llibre dels Record Guinness va reconèixer a Dzerzhinsk com la ciutat amb més contaminació química del món. El 2003 la seva taxa de mortalitat excedia en un 260% a la de natalitat. Entre 1930 i 1998, més de 300 mil tones de deixalles químiques van ser dipositats en els al voltant d'aquesta condemnada urbs.





6) La Oroya, al Perú

Aquest poble miner situat als Andes peruans deu els seus denigrants nivells de contaminació a la presència de mines i plantes de processament de plom que són propietat d'empresaris nord-americans des de 1922. A La Oroya, en 99% dels nens que hi habiten, tenen nivells de toxicitat que excedeixen els límits qualificats com a saludables.





7) Chernobyl  A diferència de la resta dels llocs més contaminats, Txernòbil deu el seu mèrit als alts nivells de radioactivitat que dominen l'ambient gràcies a la famosa explosió d'una planta nuclear el 1986. Alguna vegada aquest poble va allotjar a més de catorze mil habitants i avui no és més que un poble fantasma ja que les condicions de vida són insostenibles.














8) Kabwe, Zàmbia  Després de dècades d'extracció i processament de cadmi i plom a les mines de la regió, tones d'aquests materials cobreixen els turons que envolten als petits poblats de la zona. La població infantil de Kabwe mostra entre cinc i deu vegades més plom a la sang que el que és permès per la Environmental Protection Agency dels Estats Units. La terra està tan contaminada que cap planta creix al voltant d'aquests turons.






9) El Rierol, Argentina  La conca d'aquest riu que s'origina en la Província de Buenos Aires rep desfets a través de nombrosos productes clandestins. El entono està compost per més de 3,500 fabriques que operen als seus voltants, tretze barris baixos, i 42 dipòsits d'escombraries a l'aire lliure.






10) L'òrbita terrestre  Encara que aquest lloc no està pròpiament a l'interior del nostre planeta, podríem contemplar-la com una extensió del mateix davant la qual hi repercutim directament, i així fer-acredora a una menció especial del jurat de Ecoosfera. Més de dos milions de tones de deixalles residuals, entre ells restes metàl · liques de satèl · lits, carbó, i fins i tot "cadàvers" complets de naus espacials es troben surant al voltant de la Terra, com una mena de patètic segell distintiu i icònic missatge que emetem a la resta de l'univers.






                                                                         EcologicNABÍ s.a.






1 comentario: