miércoles, 19 de septiembre de 2012

L´AMAZÒNIA I EL RIU AMAZONES



El riu Amazones és un extens i cabalós curs d'aigua situat a Sud-amèrica. Recorre el continent d'oest a est, des dels cims de la serralada dels Andes al Perú fins a la costa atlàntica del Brasil. una longitud de 6800 km, de manera que és el riu més llarg i cabalós del món. La conca de l'Amazones és també la conca hidrogràfica de major superfície del planeta, la qual sustenta la selva amazònica.

L'Amazònia, també anomenada Amazònia, 1 és una vasta regió de la part central i septentrional d'Amèrica del Sud que comprèn la selva tropical de la conca de l'Amazones. La adjacent regió de les Guayanas també posseeix selves tropicals, de manera que moltes vegades és considerat part de l'Amazònia.

Aquesta selva amazònica és el bosc tropical més extens del món. Es considera que la seva extensió arriba als 6 milions de km ² repartits entre nou països, dels quals Brasil i el Perú posseeixen la major extensió de l'Amazònia, seguits per Colòmbia, Bolívia, Equador, Guyana, Veneçuela, Surinam i la Guaiana Francesa. L'Amazònia destaca per ser una de les ecorregiones amb major biodiversitat al món.

Els informes del Center for International Forestry Research (CIFOR) assenyalen que el ràpid creixement en les vendes de carn de res brasilera, ha accelerat la destrucció de la selva tropical de l'Amazònia.

                                                               GREENPEACE DIU:

L'Amazònia és el bosc primari més gran que queda al planeta i alberga més biodiversitat que qualsevol altre lloc de la Terra. però, aquest meravellós bosc tropical es troba atrapat entre dos forces destructives: la desforestació i el canvi climàtic. Greenpeace treballa per acabar amb la desforestació a l'Amazònia el 2015 i de forma global per al 2020.








No hay comentarios:

Publicar un comentario