lunes, 11 de febrero de 2013

NADONS AMB BAIX PES PER CULPA DE LA CONTAMINACIÓ



És ben conegut que la contaminació afecta la salut de les persones, danyant, principalment, les vies respiratòries i, provocant, en el pitjor dels casos, atacs de cor. Però hi ha altres efectes menys coneguts de la pol · lució, com la que s'ha descobert en una recent investigació: cada vegada hi ha més nens que neixen amb un pes més baix del aconsellat pels metges.

Segons els científics, aquest baix pes de molts nadons es pot deure als alts nivells de contaminació. El treball ha estat publicat a Environmental Health Perspectives i ha analitzat més de tres milions de naixements en nou països diferents.

Segons Rachel Morello-Frosch, una les autores del treball de recerca, les màximes culpables són aquestes petites partícules contaminants que són més fines que un cabell i que emeten els vehicles (especialment els dièsel), algunes calefaccions i algunes plantes generadores d'energia.

El problema és que els nadons que neixen amb un pes baix tenen més risc de morir durant el primer any de vida. Per sort, la majoria sobreviu. Però, més tard, quan són adults, són persones més proclius a patir malalties d'alt risc, com les cardiovasculars o la diabetis.




No hay comentarios:

Publicar un comentario