miércoles, 6 de marzo de 2013

FELINS EN PERILL D'EXTINCIÓ


El lleó asiàtic (Panthera leo persica) és l'única subespècie de lleó que actualment es pot trobar fora d' Àfrica en llibertat. És un dels felins més amenaçats del món. Actualment només queden 350 lleons en llibertat en el bosc de Gir a l'estat de Gujarat, Índia. La seva distribució històrica era des de l'Índia fins a la península dels Balcans.
Mascle











A principis del segle XX existien 100.000 exemplars de tigres al món. Actualment només resta una població reduïda de 5000 a 7000 tigres. El tigre es troba en perill d'extinció , víctima de la caça furtiva, dels canvis mediambientals i de lafragm entació de la població.
El mapa de l'esquerra mostra com s´ha reduït dràsticament l'àrea de distribució del tigre en els últims anys.


El lleopard d'Aràbia (Panthera pardus nimr) és una subespècie del lleopard (Panthera pardus). En gravíssim perill d'extinció. Recents estudis estimen que la població d'aquesta subespècie de lleopard se situa en una mica més de 250 exemplars distribuïts en tres subpoblacions: Península Aràbiga (Iemen i Oman) i al desert del Negev a Israel. En aquesta última localització seva població estaria per sota dels 20 exemplars, considerant-se en vies clares d'extinció.
Lleopard d'Aràbia al desert de Judea



 LA ULTIMA PANTERA ROSA






1 comentario:

  1. Un post genial! Tot i que la foto de la pantera rosa no es veu...

    ResponderEliminar